- Autor: rakova
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 8140 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 365,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 678 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 30.4, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z vody, lžičky cukru a 2 lžiček sušených kvasnic necháme vzejít kvásek. Mezitím prosyjeme mouku, přidáme sůl, olej, vodu (250ml) a nakonec kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout (asi hodinu). Těsto rozdělíme na 12 dílů, z kterých uděláme rohlíky. Rohlíky dáme na plech vyložený pečícím papírem a znovu necháme asi hodinu kynout. Pečeme asi půl hodiny při 175st. Celsia.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.